Böszmeségek netovábbja

2020. február 15. 20:51 - kukucsblog

Örökölt sors - a lelki sebek öröklődése

Wow, hát amennyire elmerülök a szaki cikkekben zöld témákban, annyira képtelen vagyok ugyanerre a pszichológiában. Ott nekem muszáj meseszerűen mondani az egészet, különben hamar aludni térek. Szerencsére vannak ilyenek a piacon, és nagy szerencsémre az Örökölt sors akadt a kezembe nemrég.

lelki-froccs-orvos-toth-noemi-original-125978.jpg

Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológusként dolgozik sok-sok éve, és nagy szerencsémre úgy döntött, ír egy könyvet laikusoknak a legelterjedtebb gyógyításra váró lelki sebekről. A könyv rendkívül olvasmányos formában tárja fel a legkülönfélébb lelki sérülések hátterét, és egyúttal szól is, hogy ha nem tesznek ellene, akkor ezek simán továbbörökíthetők generációról generációra.

Nálam is elég tarka családi helyzet állt elő, mert hát nem volt a gyerekkor fenékig tejfel, és az sem segített semmit, hogy megértettem, miért olyan szemét velem (is) egy bizonyos rokon... Hiszen attól még, hogy neki cefetül rossz volt gyerekkorában, nem kéne másra is átruházni eme gyönyörűséget... Szóval érdekes volt olvasni mások sorsát, meg hallani az okokat, pár szakkifejezést. Naaaaagyon magával ragadott a genogramkészítés, de elakadtam infók nélkül, szóval nincs mese, házalni kell a rokonoknál, kivel mikor mi történt. xD

Aztán szerintem annyira belejövök ebbe, hogy megcsinálom a Skywalker családra is a genogramot. xD Milyen szépen is néz majd ki az a családfa... Mindenki tömeggyilkos és/vagy diktátor... :_D

4902341_5.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://xkukucsboszmeblogjax.blog.hu/api/trackback/id/tr5215474954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Böszmeségek netovábbja
süti beállítások módosítása