Böszmeségek netovábbja

2020. február 15. 20:51 - kukucsblog

A gyanú árnyékában - izgalmas krimi, minimális romantika

Mary Higgins Clark 2014-ben írta meg A gyanú árnyékában (Under suspicious) c. könyvsorozat első kötetét, ami olyan nagy sikernek örvendett, hogy lett is hozzá folytatás - nem is egy. Ebben hű társra lelt Alafair Burke személyében, akivel együtt írta a további köteteket. Összesen 6 kötetet tesz ki a krimi, ami egész szép szám. :)

Azért találtam rá, mert azt ígérték, romantikus meg krimi egyben. Hát nem! xD Ez inkább csak krimi, pontosabban nyomozós, okfejtős sztori, de ez semmit nem von le az értékéből. A könyvsorozat pörgős, sok szereplővel foglalkozik, és mindig valamilyen bűntény körül forog az egész. Romantikát igazán elvétve találni csak benne, de mázli, hogy olyan jó a fordítás és a sztori, hogy ez nemigen zavart. (Kerítettem az én kis rózsaszín lelkemnek máshonnan táplálékot. xD )

you-dont-own-me-mary-higgins-clark-alafair-burke-out-nov-6.jpg

Az özvegy Laurie Moran egy tévés producer, aki megkapja a fafejű főnökétől az engedélyt, hogy A gyanú árnyékában címmel egy új, alkalomszerűen jelentkező műsort indítson. Ennek a műsornak a célja híres bűnügyek alól tisztázni olyan emberek nevét, akiknek a média és a rosszindulat tönkretette az életét, mert a pletykalapok mindig is ebből éltek. A műsorhoz lesz két segédje, a mindig csinos, és jó ösztönökkel megáldott Grace, és a produceri szárnyakat bontogató, nagyon is precíz Jerry. A műsor házigazdája, a komornyikot (!) tartó Alex Buckley sztárügyvéd, aki szerfelett jóképű, és ezt tudja is magáról rendesen. Ők négyen alkotják a műsor magját, szedik össze az infókat, és próbálják meg tisztázni az ártatlanok nevét.

Sokszor segít nekik Laurie apja, a nyugdíjas nyomozó, Leo Farley, aki nélkül Laurie nem tudná felnevelni cuki kisfiát, Timmyt.

A sztorik egytől egyig érdekesek, csavarosak, a szereplők, a dialógusok szuperül lettek megírva. Nagyon jól leköti az embert egy ilyen krimi, és nem érdekelnek az írói túlzások benne, mert  az összkép szuper. Külön örülök neki, hogy általában egy-egy fontos mellékszálat is beletettek a kötetekbe a szerzők, melyeknek hol volt, hol nem volt köze a gyilkosságokhoz, szóval jók terelésben. Nagyon szuper ötlet az is, hogy mikor már tényleg mindenképp egyértelmű, ki a gyilkos, még ki is mondják, még akkor sem tuti, hogy az indíték az volt, amire az olvasó jó ideje gondolt. Még egyszer sem találtam el, ki a gyilkos, szóval ügyesen kavarják a szalámit. Csak a magyarul is elérhető első 4 kötetet olvastam, és fogy a türelmem, szóval ha nem lesz meg pár hónapon belül a magyar fordítása a maradék 2 kötetnek, akkor az angol kiadót támogatom a pénzemmel. xD

 

teged_nem_lehet_elfelejteni.jpg1.) Téged nem lehet elfelejteni (2016)

I've Got You Under My Skin (2014)

Mary Higgins Clark

Laurie Moran tévés producer sebészként dolgozó férjét a Kékszemű megöli, és azzal búcsúzik a félárva fiuktól, hogy az anyja lesz a következő. Azóta évek teltek el, de Laurie képtelen nyugodtan aludni, azonban nem bírja tovább a rettegéssel, aggodalmaskodásokkal teli életet. Muszáj lekötnie magát valamivel, és ehhez kapóra jön a legújabb ötlete A gyanú árnyékában c. műsor, melyben egy régi, hírhedt bűnügyet vesz elő kollégáival, és mossák tisztára az ártatlanok nevét - közben persze a gyilkos sem alszik téli álmot.  

 

a-hamupipoke-gyilkossag.jpg2.) A Hamupipőke-gyilkosság (2016)

The Cinderella Murder (2014)

Mary Higgins Clark, Alafair Burke

Laurie Moran és kis csapata ezúttal a hírhedt Susan Dempsey-gyilkosságot veszik elő. A lány tehetséges informatikus volt az egyetemen, ám kiderült, hogy tehetséges színészi vénával is rendelkezett. Egyik este holtan találják egy parkban, és egyik cipője leesett a lábáról - innen ered gyilkosság neve. A család képtelen elviselni a nyomorúságot, a bizonytalanságot még sok-sok év múlva is, ezért Laurie-hoz fordulnak, hátha rá tudja bizonyítani a lánya egykori, nőcsábász fiújára a gyilkosságot, hiába nem ügylezárásokra való ez a műsor. Laurie-ék végül zöld utat kapnak a forgatáshoz, és megkezdődik a macska-egér harc az információkért.

 

unnamed.jpg3.) Míg a halál el nem választ (2017)

All Dressed in White (2015)

Mary Higgins Clark, Alafair Burke

Ezúttal egy nem túl régi feladat vár rájuk, az Amanda Pierce eltűnésével végződő megoldatlan ügyet veszik górcső alá Laurie-ék. A lány élete szerelméhez, Jeffrey-hez készült hozzámenni, mikor az esküvő előtti napon váratlanul eltűnt. Ennek már 5 éve, és azóta semmi nyoma a lánynak. Az anya keresi fel producert, hogy tegyen pontot a dolog végére. Ahogy egyre jobban elmélyednek benne, Laurie kezdi megérteni, miért nem tudták soha megoldani a hatóság emberei az ügyet: rengeteg titok és kusza szál van a háttérben, tengernyi sérelemmel és félelemmel.

 

mary_higgins_clark_a_csipkerozsika_gyilkossag.jpg4.) A Csipkerózsika-gyilkosság (2018)

The Sleeping Beauty Killer (2016)

Mary Higgins Clark, Alafair Burke

Az áldozat ezúttal egy férfi, Hunter Raleigh-nak hívták, és 15 évvel ezelőtt találtak rá holtan a menyasszonya mellett. Casey Carter most került ki a börtönből, és megbízza a producert, hogy derítse ki, ki ölte meg élete szerelmét, és kente rá a gyilkosságot, melynek következtében fiatal éveit egy zárkában tölthette. Laurie és csapata minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy fényt derítsenek a titkokra, ám a nő ez egyszer olyan falba ütközik, melyről nem is álmodott. Hogy legyűrje, lehet, hatalmas árat kell fizetnie érte. 

 

4578x2798bb.jpg5.) Every Breath You Take (2017)

Mary Higgins Clark, Alafair Burke

Sajnos még nincs magyar kiadása a könyvnek... :_( 

Laurie karrierje rakétaként ível felfelé, a műsora rekordokat dönt, ám magánélete romokban. Mióta Alex otthagyta a műsor házigazda szerepét, a főnök kegyeltje, Ryan Nichols látja el e teendőket. Új ügyet hoz a csapatnak: 3 éve leesett a tetőről Virginia Wakeling, egy híres adományozó. A gyanú egyértelműen a sokkal fiatalabb szeretőre és egyben személyi edzőre mutat, Ivan Gray-re. A srácnak van egy jól menő edzőterme, a Punch, ahová Ryan előszeretettel jár, és az ügyvéd szeretné, ha Laurie-ékkal kideríthetné, mi történt azon a végzetes estén.

 

you-dont-own-me-9781501171802_hr.jpg6.) You Don't Own Me (2018)

Mary Higgins Clark, Alafair Burke 

Sajnos még nincs magyar kiadása a könyvnek... :_(

Kedvenc producer anyukánknak, Laurie-nak végre a magánélete is egyenesbe jött, az esküvőjére készül Alex-szel, aki a szövetségi bírói kinevezésre vár, valamint keresik a lakást, ahol közös fészket építhetnének. Addig is, hogy ne teljenek unalmasan a hetek, egy házaspár keresi fel az orvos fiuk, Dr. Martin Bell 5 évvel ezelőtti halálával kapcsolatban. Biztosak benne, hogy a kibírhatatlan modorú özvegy, Kendra a gyilkos. Ahogy egyre jobban elmélyednek az ügyben, rájönnek, hogy Martin egyáltalán nem volt az a tökéletes apa és férj, aminek mutatta magát, sőt nem kis titkolni valója akadt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://xkukucsboszmeblogjax.blog.hu/api/trackback/id/tr6715474980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Böszmeségek netovábbja
süti beállítások módosítása