Böszmeségek netovábbja

2020. március 20. 23:29 - kukucsblog

Kutyaharapást szőrivel: íme a The Morning Show!

Eme sorozat alapja  Brian Stelter Top of the Morning: Inside the Cutthroat World of Morning TV c. könyvén alapul, de elég sok mindent átvariáltak benne. A lényege ugyanaz: egy médiatársaság mindennapi küzdelmét mutatja be mindkét mű.

A teljesség igénye nélkül két nagy nevet szeretnék kiemelni: Jennifer Aniston és Reese Witherspoon. Mindkét színésznőt nagyon szeretem, iszonyat jó kis témákat tudnak bedobni, és szuper a játékuk is. Természetesen sokkal több ember dolgozott a legújabb, nagyot durrant sorozaton, az Amazonnak a The Morning Show c. vállalkozásán, és mindenki előtt le a kalappal. Pöpec játék, isteni forgatókönyv, szuper rendezés, vágás, zene, miegymás. Egyszerűen én még ilyen izgalmas sorozatot nem láttam. Végig fenntartotta az érdeklődést, nem puhul el, számomra nagyrészt teljesen kiszámíthatatlan volt a dolgok menete, szóval a csavarokat rettentően jól kezelték. Az utolsó fillérig megérte a sorozat, várom, hogy nekikezdjek a többi évadnak, mert jelenleg csak az 1-t láttam. 8576c3fa9451473.jpg

A sztori nem totojázik, egyből belecsapnak a lecsóba, és nem titkoltan Harvey Weinstein bukása ihlette, mi több néha bevágnak róla 1-1 videót is a hírekbe. Zseniális: nem tagadják, de nem is tolják a képünkbe az eredetét. (Hiszen mi mindennek pontosan tudni akarjuk a gyökerét, de felháborodunk, ha csak arról szól, mert hát az csak egy másolata lenne a való világnak.) Szóval a sorozat gerince az, hogy az egyik, ha nem a legismertebb műsorvezetőt, Mitch Kesslert megvádolják szexuális zaklatással, és emiatt páros lábbal repül a stúdióból. Állandó műsorvezető társa, Alex Levy próbálja tartani a frontot, de hát ami egy pasinak megbocsátható, az egy nőnek nem... (Itt most per pillanat az öregedésre célzok, de nyugi, a többi is sorra kerül majd. :P ) Szóval nagy mázlija volt, hogy kipattant Mitch ügye, mert ezek után persze nem meri kirúgni a vezetőség. Vagy legalábbis nem úgy, ahogy eredetileg gondolták...

Itt jön a képbe a kedvenc sz.rkavaróm, Cory Ellison, aki nem szégyell sármos, okos és folyton csillogó szemű is lenni egyszerre. Hihetetlen az őt alakító színész játéka, Billy Crudup csodásan hozza a figurát, aki mindig keveri a kártyát, és letojja, hogy ezzel épp mit okoz. Na jah, ebből kifolyólag lesz egy rakás problémája, de ez beteg mód élvezi, ami enyhén szólva ijesztő, pláne egy vezető beosztású embernél. Kitalálja, hogy egy anyázós videó miatt vegyék már fel Bradley Jacksont Alex mellé, és ezzel egy olyan szituációt kapunk, amit kicsiny hazánkban asszem soha nem élhettünk át (én legalábbis tutira nem láttam), 2 NŐ(!) vezeti a műsort, és az egyik lassan nagyi korba lép... A dolgok persze egyáltalán nem úgy sülnek el, ahogy a néző várja, vagy ahogy a szereplők szövögetik, és még ha lehet is következtetni, hogy kb. mi lesz 1-1 dolog vége, azt aztán rohadt nehéz kisakkozni, hogy az istenbe vezetik el a dolgot odáig a forgatókönyvírók - de zseniálisan megoldják! xD

A sztori sok karakterre épít: itt van mindjárt a Charlie "Chip" Black, aki felel az egész reggeli műsorért, és rettentő ellenségesen fogad minden vérmes újítást, ami kicsit is megbillenthetné a nagy nehezen felépített világot a műsor plusz a stábtagok körül. Ott van még az elismerésre hiába váró, Desean Terry, aki tehetséges riporter, mégis banális dolgokat bíznak rá. Egyik jó barátja a stábnál a szuper szexi, Janina Gavankar, akit szintén mellőznek a vérmesebb témáknál. Hannah Shoenfeld az a szereplő, aki a vendégeket beszervezi a műsorhoz, de egyébként elég magának való lány. Szintén fontos szerep vár Claire Canwayre és Yanko Floresre, merthogy ők lesznek az ellenpélda a #metoo-korban. És végül, de nem utolsó sorban Mia Jordan lesz egy újabb gyújtópontja a remek sorozatnak.

És hogy min keresztül próbálja mindenki elérni a célját? Természetesen a műsoron át... Ez lesz minden cselekmény középpontja, itt fut össze minden szál a szélrózsa minden irányába futó történetben.

 

Böszmeség:

A két főhősnő folyton kutya-macska barátságban van egymással, nehezen döntöttem el, hogy akkor végül is melyiküknek drukkoljak, mert Alex karaktere szimpatikusabb, de Bradley céljai sokkal jobbak, nemesebbek. Szóval anyázni akartam az írókat, hogy nem tudok lecövekelni egynél, aztán hirtelen azon kaptam magam, hogy nem tudok dönteni, és kb. mindenkinek drukkolok, egyedül a suttyó Mitchnek nem. Merthogy a sorozatban mindenkiből igyekeznek szürke embert csinálni, és ez nagyon is jól sikerül ennél fogva kb. az összes szereplővel tud azonosulni az ember, és így jobban átérezni, megérteni a mondanivalót. (Már csak annyit akarok megélni, hogy két nő BARÁTSÁGBAN van egymással, nem hülye, hatalmi harcok meg áskálódások mennek egymás ellen, ahogy azt "néhányan" a szegény fantáziavilágukban elképzelik. xD De mondom, a sorozat így is messze viszi a prímet a tavalyi kínálatot tekintve. Meg lehet attól régebbi időszakban is. xD )

Hozzáteszem, hogy Steve Carell, aki számomra eddig csupa borzasztó szerepeket játszott, nagyon szép fricskát mutatott nekem. A csávó zseniális színész! Pár hónapja jutottam el arra a pontra, hogy igazából nincs is sz.r színész, csak sz.r szerep/forgatókönyv, illetve épp tanul a palánta. Ezt az állításomat Steve olyan istentelenül bebetonozta, hogy egy atombomba sem tudná ezt a helyéről kimozdítani. Annyira, de annyira rossz véleménnyel vagyok arról a pár filmről, amit tőle láttam, hogy ha nem tudták volna ezt a 2 főszereplőnőt "megszerezni", hát tutira nem kezdtem volna el nézni a sorozatot. Steve viszont hatalmasat alakít... Egyetlen percre sem akarja megsajnáltatni a tetű karakterét, de minden pillanatban mutatni akarja a tettek mögött rejlő, esendő embert, aki tényleg képtelen felfogni, hogy miket művel. Nem tetteti, nem bebeszéli magának, hanem tényleg annyira elszakadt az érzelmektől, a valóságtól, hogy halvány, lila gőze sincs arról, micsoda ereje van bárminek, amit tesz - meg nem is érdekli. Iszonyat nehéz ezt az egyensúlyt eltalálni, pláne fenntartani ennyi részen át, és mégis simán megoldotta. 

A szexuális zaklatás persze nem véletlenül robbant ki, de egészen a legvégéig a kutya sem sejti, mi volt az eredeti ok, vagy ki csinálta. Meg tökre mellékvágányon is volt az egész addig a ponting. Aztán jött a homlokra csapás... xD 

 A sorozat egyik előnye a számos közül, hogy itt tényleg senki sem szent. Olyan, mint egy Trónok harca, csak vér meg szex nélkül, mert hihetetlenül fifikás, nagyon leköti az embert a sok kavarás, millió érv és nézőpont. Hál' Istennek, mindenki nézőpontját véresen komolyan vették a készítők, még a s.ggfej Mitchét is. Néha már azon a ponton voltam, hogy basszus, mindjárt megsajnálom, de hát nem lehet, hát egy s.ggfej!!! xD Szóval emelem kalapom, hogy minden nézőpontot szépen, igényesen bemutattak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://xkukucsboszmeblogjax.blog.hu/api/trackback/id/tr2015539862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Böszmeségek netovábbja
süti beállítások módosítása